ΟΣι Γιαν Τσουάνγκ (释延庄 - Shì Yán Zhuāng, 1964 - 2023), γνωστός με το όνομα Τσάο Σι Γι (赵世毅 -Zhào Shì Yì), γεννήθηκε το 1964 σε μια αγροτική οικογένεια στην κομητεία Σανγκσάι (上蔡 - Shàng Cài), στην επαρχία Χενάν (河南 - Hé Nán) της Κίνας. Από παιδί άρχισε να μαθαίνει Κουνγκ Φου στο σπίτι, όπως έκαναν όλα τα παιδιά στην Κίνα και όταν ξεκίνησε να πηγαίνει σχολείο συνέχισε την εξάσκηση στον ελεύθερο του χρόνο. Ποτέ δεν πήρε στα σοβαρά τις πολεμικές τέχνες μέχρι που πήγε στο γυμνάσιο και κοντά στον παππού του και τον μεγαλύτερο αδερφό του άρχισε να παθιάζεται για το Κουνγκ Φου.
Το 1982 εμπνεύστηκε τόσο πολύ από την ταινία «Ο Ναός Σαολίν» (λατ: Shaolin Temple) με πρωταγωνιστή τον 18χρονο Τζετ Λι (λατ: Jet Li), που την ίδια χρονιά πήγε στον ναό, όπου και τον αποδέχτηκαν ως μάχιμο μοναχό. Στην αρχή έκανε εξάσκηση σε μια ιδιωτική σχολή έξω από τον ναό, η οποία δεν υπάρχει σήμερα.
Μέσα στον ναό Σαολίν ο Σι Γιαν Τσουάνγκ έμαθε μοντέρνο Γου Σου (武術 - Wǔ Shù) και ειδικεύτηκε στο Κοντάρι (棍 - Gùn - Κουίν) και τo Σπαθί (刀 - Dāo - Ντάο). Ύστερα από πέντε χρόνια προπόνησης δημιούργησε μια ομάδα, την «Επαγγελματική Ομάδα της Επαρχίας Χενάν» με πολλούς συμμετέχοντες από τον ναό Σαολίν και το χωριό Τσεν (陳 - Chén) που είναι η γενέτειρα του Τάι Τσι (太極 - Tài Jí). Συμμετείχε και ο ίδιος για κάποιο διάστημα και στα τέλη της δεκαετίας του '90 ανέλαβε προπονητής μιας τοπικής ομάδας Γου Σου. Ο Σι Γιαν Τσουάνγκ ακολουθούσε όλες τις ρουτίνες που είχαν οι μοναχοί μέσα στον ναό. Ξυπνούσε στις πέντε το πρωί και όλη την ημέρα παρακολουθούσε μαθήματα για το Τσαν (禪 - Chán). Τα πρώτα χρόνια μελετούσε όλο και περισσότερο για το Τσαν που παραμέρισε τελείως την πρακτική του πάνω στο Γου Σου. Ο ίδιος έλεγε ότι«αν ψάχνεις μόνο για πολεμικές τέχνες δεν θα βρεις ποτέ την εσωτερική σου ηρεμία. Το Τσαν είναι αρχή, σκέψη και νους».
Ο Σι Γιαν Τσουάνγκ μελέτησε τη Διαμαντένια Γροθιά(金刚拳 - Jīn Gāng Quán)και το Σιδερένιο Πουκάμισο (铁布衫 - Tiě Bù Shān - Τιε Μπου Σαν)και ξεχώρισε μέσα στα τριάντα χρόνια πρακτικής του σε αυτές τις δύο πρακτικές.Επίσης, είναι ειδήμων στην Εύπλαστη Γροθιά (柔拳 - Róu Quán - Ρόου Τσουάν), μια προχωρημένη παραδοσιακή πρακτική των Σαολίν.
Το 2001, ο Σι Γιαν Τσουάνγκ άρχισε να διδάσκει σε μαθητές του την τέχνη του Σαολίν και σημείωνε μεγάλη πρόοδο. Παρ' όλα αυτά είχε αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι οι πολεμικές του τέχνες βρίσκονταν σε ένα μέτριο επίπεδο και ότι δεν είχε κατανοήσει σε βάθος την τέχνη του Σαολίν. Έτσι, θέλοντας να εμβαθύνει ακόμη περισσότερο στις πολεμικές τέχνες του ναού, ξαναπήγε εκεί και πήρε μοναστικό όρκο από τον ηγούμενο Σι Γιονγκ Σιν (释永信 - Shì Yǒng Xìn, 1965-), ένα όνειρο που για πολλούς, οι οποίοι ήθελαν να γίνουν μοναχοί, φάνταζε ανεκπλήρωτο. Με τη βοήθεια του δασκάλου Σι Γιονγκ Σιν επιμελήθηκε δέκα τόμους του βιβλίου «Ανθολόγιο Πυγμαχίας του Ναού Σαολίν» (少林寺拳谱 - Shào Lín Sì Quán Pǔ - Σάο Λιν Σι Τσουάν Που), μιας σειράς βιβλίων με τις Φόρμες (套路 - Tào Lù) των πολεμικών τεχνών του ναού Σαολίν.
Λόγω της μεγάλης γνώσης και των ικανοτήτων που έχει ο Σι Γιαν Τσουάνγκ θεωρείται ένας από τους βασικότερους εκπροσώπους του Σαολίν Κουνγκ Φου για δεκαετίες. Ταξίδεψε σε πολλές χώρες του κόσμου για να μεταδώσει αυτή τη γνώση και ήταν πάντα παρών όταν ο ναός είχε επισκέπτες μεγάλου κύρους.
Το 2007, ο Σι Γιαν Τσουάνγκ έλαβε πρόσκληση από τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν (λατ: Vladimir Putin) για να τον επισκεφθεί στο πρωθυπουργικό παλάτι με σκοπό να συζητήσουν, να πιουν τσάι και να τον επαινέσει για το έργο του. Το 2010, ο Σι Γιαν Τσουάνγκ ανέλαβε ως Υπεύθυνος Εκπαιδευτής (总教头 Zǒng Jiào Tóu - Ζονγκ Τζιάο Τόου) της Ομάδας Μάχιμων Μοναχών Σαολίν (少林武僧团 - Shào Lín Wǔ Sēng Tuán - Σάο Λιν Γου Σενγκ Τουέν), από την οποία παρουσιάζονται όλες οι παραστάσεις μέσα στον ναό. Έτσι, έχει αφοσιωθεί στην εκπαίδευση της επόμενης γενιάς Σαολίν με την ενεργή συμμετοχή μαθητών του, οι οποίο είναι και οι ίδιοι δάσκαλοι Σαολίν Κουνγκ Φου.
O Σι Γιαν Τσουάνγκ απεβίωσε στις 10 Ιανουαρίου 2023. Ήταν δάσκαλος 34ης γενιάς του ναού Σαολίν και υπηρετούσε στον ναό ως ειδήμων στο Σαολίν Κουνγκ Φου. Λάμβανε μέρος σε σημαντικές εκδηλώσεις και παρουσιαζόταν συχνά στα μέσα ενημέρωσης.